Ejakulasi Awal / Pancutan Pramatang

libido gel

Tahukah Anda Apakah Penyebab Berlakunya Pancutan/Ejakulasi Pramatang | Cepat Pancut | Tak Tahan Lama

Penting bagi anda memahami kenapa berlakunya masalah ini. Ia bukanlah suatu penyakit yang serius namun kalau dibiarkan gejala ini boleh membawa implikasi yang buruk dalam rumahtangga anda.
Berdasarkan definisi klinikal, gejala “pancutan mani awal” atau “pancutan pra-matang” merujuk kepada kegagalan untuk mengawal rasa ghairah (semasa kemasukan alat kelamin lelaki ke dalam vagina) lantas mengalami pancutan mani sebelum masanya atau sebelum isteri dapat dipuaskan.

libido gel

1)Sensitiviti
Sensitiviti yang melampau pada kepala alat kelamin lelaki menyebabkan mekanisma pancutan di dalam badan anda menghasilkan kekejangan. Kekejangan ini menyebabkan keinginan yang melampau untuk pancutan. Pada ketika ini pancutan tidak dapat dihalang lagi.

2)Kawalan Perasaan
Perasaan anda yang terlalu menginginkan kepuasan semasa bersama. Keinginannya terlalu melampau hinggakan anda merasakan seakan-akan tiada cara yang boleh menghalangnya daripada berlaku.

3)Keberahian/Tahap Berahi/Hormon
Keberahian yang terlalu Tinggi disebabkan oleh kelenjar seks yang terlalu aktif. Apabila anda merasa, kelenjar seks dengan pantas akan mengepam hormon ke saluran darah anda.
Hormon anda menjadi tidak seimbang dan anda TIDAK AKAN dapat mengawal pancutan anda.

4)Stress
Sementara itu faktor lain juga turut menyumbang kepada masalah ini antaranya seperti stress kerja, kurang stamina & mengamalkan gaya hidup tidak sihat. Malah amalan onani semasa remaja juga turut menjadi penyebab gejala pancutan pra-matang.

Sebab itu saya katakan anda tidak berseorangan dalam hal ini. 29% lelaki Malaysia sedang mengalami gejala ini. Pastinya fakta di atas meresahkan anda sebagai seorang lelaki dan suami.

Malah ianya memberikan kesan peribadi yang negatif seperti kegelisahan, kerisauan, atau keresahan dan cuba mengelak untuk melakukan hubungan seks dengan pasangan. Mungkin juga anda adalah salah seorang daripadanya.
Maka tidak hairanlah kini ramai para isteri ’tidak puas’ ketika ‘BERSAMA’ kerana masalah cepat pancut suami.

Tahukah anda, 7 daripada 10 lelaki hari ini hanya mampu bertahan kurang dari 5 minit ketika jimak, malah ada segelintir daripadanya hanya bertahan 1 minit.
Ini menyebabkan hubungan kelamin antara pasangan menjadi hambar dan akhirnya berlaku “ala kadar” saja.
Tahap berahi seorang wanita agak lambat untuk terangsang iaitu sekitar 10 -15 minit. Mereka memerlukan tempoh penetrasi atau tempoh berjimak melebihi masa tersebut, maka barulah kepuasan @ orgasme dapat dicapai.

Manakala kepuasan jimak suami pula adalah berkait langsung samada isterinya mendapat kepuasan atau kenikmatan kerana jimak itu sendiri merupakan satu tugas memberi dan menerima.
Jadi kalau setakat mampu bertahan hanya 5 minit macamana nak puaskan isteri anda? Isteri baru je nak rasa sedap, anda dah tewas menyebabkan isteri sukar mendapat kepuasan.
Ketahuilah isteri anda juga berhak untuk merasai kenikmatan dalam hubungan seks.

Anda bukanlah suami yang sempurna jika anda selalu saja tewas di ranjang walaupun anda begitu mencintai pasangan anda atau anda mampu memenuhi keperluan zahirnya.

libido gel

Penyelesaian Masalah Cepat Pancut/Ejakulasi Awal/Pancutan Pramatang
Jawapannya, memang ada. Keserasian dan cara penggunaan yang betul amat perlu di dalam keberkesanan produk. Bagi yang takut untuk mengambil ubat-ubatan, gel melambatkan pancutan adalah pilihan terbaik. Berhati-hati ketika memilih gel sapuan ini kerana ada yang menggunakan bahan kimia supaya kepala zakar menjadi kebas. Apabila terlalu kebas akhirnya zakar pun tidak mengeras kerana lansung tiada rasa.
Antara gel sapuan yang selamat digunakan adalah Libido Gel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s